top of page

Der er stadig lang vej endnu. Børnehjems-turisme vosker stadig

Opdateret: 28. jan. 2020

Projects Abroad long way to stop orphanage Tourism & the media’s role

Denne artikel skrevet af de gode Responsible Volunteering belyser den manglende gennemsigtighed hos frivillige projekter og rejsebureauers indvirkning på uetisk frivilligt arbejde.

Børnehjemmet i Cambodja udnyttede børnene på det groveste og det store internationale rejsebureau, Projects Abroad, sendte frivillige ned til dem. Grunden til at dette kan ske er netop fordi Projects Abroad højest sandsynligt ikke har vidst hvad der foregik på børnehjemmet. Da der ingen lovmæssige krav er om en validering af de frivillige projekter som rejsebureauerne samarbejder med, har de i teorien ikke brug for at tjekke op på dem. Der er ingen, som forventer det, dog tror mange frivillige at alt er som det skal være.

Derfor kunne rejsebureauet ligge ansvaret fra sig da de ikke vidste hvad der foregik, og så ligger det hele på børnehjemmet. Men lad os ikke glemme at det er rejsebureauet som tjener penge på at børnehjemmet eksistere.

Sådanne sager skal komme frem i lyset og vi vil blive ved med researche skandaler som denne.


https://www.responsible-volunteering.com/2019/05/projects-abroad-critics/?fbclid=IwAR2q39yZVq3iUgOL9c-yW0PjaHuOzdNn3rX738nGlVdH5o3PXC4gAoIgwMI


bottom of page