Når det frivillige sociale arbejde belaster

Opdateret: 14. jan. 2020


Frivilligt arbejde kan skade dig som frivillig hvis du fx; ikke er forberedt godt nok til arbejdet, ikke har kompetencer til at bære opgaverne eller mangler støtte fra frivillige projektet eller/og rejsebureauet.

Det snakkede vi lidt om i den sidste episode af podcast serien; frivilligt arbejde i udlandet og det uregulerede marked. Har du misset det? Så se eller hør alle episoder her på vores Facebook side. 👌 I episoden fortalte Emilie, som har været frivillig i Afrika på et børnehjem, at hun oplevede et enormt pres og blev rystet af at se børnenes manglende omsorg, hvad de blev udsat for og hvad deres omgivelser bestod af. Emilie var dog så uheldig at komme på et korrupt børnehjem, som ikke tog sig af børnene.

Selvom du finder et bedre projekt, er det ekstremt vigtigt at have kompetencerne og være godt nok forberedt til at arbejde for det formål projektet har. Ligeså kunne løfte de opgaver du skal lave. Tænk over om du eller dit barn fx er gammel nok til at blive udsat for nogle af de hårdheder som der findes på projekterne i udlandet, og om det netop er dig eller dit barn som skal afsted og hjælpe til lige for det formål. Giver frivillig-rejsen mening? Er den bæredygtig? 🌱og er projektets politik omkring frivillige ansvarlig nok til at du ikke brænder ud?

Artiklen her forklarer lidt om hvordan arbejdet kan belaste de frivillige i Danmark, og artiklen kan sagtens sættes i relation til frivilligt arbejde i udlandet. Bliver du som frivillig belastet pga. manglende erfaring, eller mental styrke, så smitter det af på det arbejde du skal lave og kan efterlade trauma. Læs mere via linket! 👍

God læselyst! ❤


https://frivillighed.dk/viden-og-fakta/artikler/naar-det-frivillige-sociale-arbejde-belaster?fbclid=IwAR1Zb414H6GaPy2oFsxbrLyu-ZPgejfOQxhAnxPhlpHtDW4v1rJTjiOpALQ