top of page

Bag om holdet - Mit navn er Eva

Opdateret: 28. jan. 2020


Mit navn er Eva og efter jeg havde været i Cambodja på praktikophold hos et elefant reservat (NGO), som skulle vise sig at være korrupt, åbnede der sig en hel verden for mig.. en verden af korruption, spørgsmål og ineffektivt. 👀

Jeg har længe beskrevet mig selv som en naiv ung pige, der tog ud for at bruge sine evner på at hjælpe. Evnerne bestod i læring fra en 2-årig uddannelse indenfor marketing. Selvom jeg nu stadig synes at min pøl af evner ikke var så stor som jeg tænkte dengang, så er det forkert at bruge ordet 'naiv'. Grunden er i virkeligheden manglende information. Information omkring hvordan do-good rejser blive markedsført unge mennesker, som derefter bliver solgt en idé om at de ikke kun KAN redde verden men også BURDE tage ud at redde verden.. Information omkring hvordan man laver bæredygtigt frivilligt arbejde og hvor langt dine kompetencer egentligt rækker.

Jeg forstod efter nogle måneder i praktikforløbet i Cambodja at jeg intet godt gjorde, og at for at jeg ville kunne være sikker i fremtiden på at gøre godt på udlandsprojekter, måtte finde validerede NGOer. Det var enormt svært at finde ud af hvem jeg kunne stole på, og derfor startede jeg sammen med en kollega NGOPILOT. Vi skulle validere NGOer i udlandet sådan at der var mere transparens og sikkerhed i frivillig-rejsemarkedet og for at hjælpe dygtige og formåls fokuserede NGOer med at komme frem i lyset. Jeg skulle skabe retfærdighed! ✊

Efter at gå igang med at lave en valideringsmetode og stifte en virksomhed som skulle varetage rekrutteringen af de frivillige, fandt jeg ud af at mange NGOer ikke var interesserede samtidig med at ingen frivillige efterspurgte validerede NGOer... Hmm.. ! Det var af folks opfattelse at alle non-profits enten var validerede eller at der ingen grund var til en validering eftersom at frivillige projekterne var non-profits, og derfor gik ud fra at de var fokuserede på formål og ikke på penge.

Jeg måtte starte forfra og skabe efterspørgsel på en validering. Det gør jeg og mine kollegaer i NGOPILOT nu ved at oplyse omkring korrupte projekter, ineffektiv frivilligt arbejde og manglende validering. Derudover også rejsebureauers rolle i markedet og frivilliges adfærd.

Vi planlægger at dele information, artikler, frivilliges historier her på Facebook samt vores arbejde bagom fx case arbejde, projekter vi arbejder på som PR og samarbejde med danske organisationer.

bottom of page