top of page

Kritik: Frivilligt arbejde forlænger ledigheden og tager lønnet arbejde fra de arbejdsløse

Opdateret: 14. jan. 2020

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/kritik-frivilligt-arbejde-forlaenger-ledigheden-og-tager-loennet-arbejde-fra?fbclid=IwAR1-qkO1mUahNHVnHAGLQKuK-7CKgT_wmT5B6DqOlYA-DyaygNhy8DxEw7A




Frivilligt arbejde skal være bæredygtigt og det betyder at det skal være bæredygtigt for dig, samfundet og for organisationen, som modtager hjælpen.

I Danmark har vi en høj rate af frivillighed. 40% af befolkningen er frivillige i DK. Tallet har forholdt sig stabilt siden ca. 1996, så det er integreret i den danske kultur.

Når der er så meget af noget, så er der også en down side. I artiklen her fra DR debatteres der i virkeligheden hvornår frivilligt arbejde ikke er bæredygtigt længere. Det meget omtalte punkt; at holde andre fra at få løn pga. at jobbet gøres gratis, kan vi sagtens sætte i perspektiv til udlandet også.

Om du laver frivilligt arbejde her i DK eller du gør det i udlandet skal du tænke på om det arbejde du yder i virkeligheden burde være en lønmodtagers arbejde. Sæt spørgsmålstegn ved opgaverne. Hvis det faktisk er sådan at en lokal kunne få løn for jobbet. Hvorfor er det så dig, der udføre det gratis eller ligefrem betaler for det? Det er ikke altid klart sort på hvidt, men at være kritisk er en god start.

Snak om det med den organisation du støtter her i DK, eller skriv til projektet, du ønsker at være hos i udlandet. På den måde er du på vej til at lave mere bæredygtigt arbejde.

bottom of page